Arriba el Black Friday: Consells per un consum responsable

Des de fa uns anys a Catalunya, els últims dies de novembre es converteixen en una jornada caracteritzada per grans descomptes i el començament de la temporada de compres nadalenques gràcies al “Black Friday” i al “Cyber Monday”.

Aquest 27 de novembre no estarà marcat per les seves famoses aglomeracions de persones en els comerços. Les conseqüències de la pandèmia provocada per la Covid-19, obligarà molts consumidors a modificar la seva manera de comprar, la qual cosa impulsarà un augment en les compres per internet.

Et deixem uns consells relacionats amb aquesta campanya que et podran ser d’utilitat per realitzar una compra responsable.

  • Planificar les compres: realitza’t una llista amb els productes que necessitis. Això evitarà compres innecessàries i podràs comparar preus en diferents establiments.
  • Mètode de pagament i factures: informa’t sobre el mètode de pagament i vigila que la garantia sigui la mateixa, així no tindrà inconvenients a l’hora de fer qualsevol devolució. No s’oblidi de conservar la factura, tant en compres físiques com online, ja que és imprescindible per a devolucions o reclamacions.
  • Descomptes excessius: els productes amb descomptes excessius en algunes ocasions amaguen algun defecte. En cas que això passés, hauran de retornar-li l’import de la compra.
  • Preus sense IVA: els productes exposats a la venda hauran d’incloure en la seva etiqueta el preu original i preu rebaixat, incloent-hi els impostos.
  • Canvi de condicions: en època de rebaixes, alguns comerços fan canvis en les seves condicions (no acceptació de targetes de crèdit, canvi en la política de devolucions, etc.). Si això ocorre, les empreses han de comunicar-ho de manera clara als consumidors.
  • La publicitat és vinculant: totes les condicions de venda recollides en la publicitat, han de complir-se. En cas de discrepància, el consumidor serà el més beneficiat.

 

L’augment en e-commerce serà tan gran, que es dedueix que la gran majoria de les compres que es realitzaran seran a través d’internet. Per això, també fem un recull de consells a tenir en compte a l’hora de comprar per internet. 

  • Utilitzar llocs web oficials: Una manera d’identificar-ho, és l’aparició d’un cadenat tancat o una clau en un dels extrems de l’enllaç.
  • Dret de desistiment: pot cancel·lar el contracte durant un termini de 14 dies naturals des del dia de la recepció del producte.
  • Ciber-robatoris: eviti obrir correus desconeguts amb ofertes temptadores o realitzar compres en Wi-Fi públiques. Es recomana tenir una targeta per a pagaments en internet i fer ús de diferents contrasenyes per a cada compte.

Si vols més informació sobre les compres online, pots visitar l’apartat web dedicat a aquest tema.

 

En cas de reclamació, des de L’Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya us orientarem i assessorarem per tal que el procediment sigui el més ràpid i simple possible. Ara pots fer-te soci amb un 75% de descompte.

Sigues el primer a comentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × 1 =