Com funcionarà la nova tarifa de l’electricitat?

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha aprovat una nova metodologia del càlcul dels costos de l’electricitat que canviarà la factura de l’electricitat tal com la coneixem fins ara i en començarem a veure els canvis a partir de mitjans d’any.

Tal i com es fa actualment, se seguirà calculant el preu de l’energia en base a la potència contractada i l’energia consumida, però amb unes noves franges horàries fixes.

Aquests canvis s’aplicaran als usuaris amb 15kW o menys de potència contractada, és a dir a la gran majoria de llars. Hi haurà  3  tarifes segons la franja horària en dies laborables, mentre que els caps de setmana i festius s’aplicarà sempre la tarifa més econòmica.

Com dèiem, en els dies feiners hi haurà tres franges: Una franja amb un preu elevat (hora punta), una amb el preu més baix (hora vall) i una d’intermèdia (hora plana). Entre l’hora vall i l’hora punta hi ha un decalatge d’un 50% del preu de l’electricitat mentre que aquest és del 20% en l’intermedi, sempre respecte el preu en hora vall.

  • Hora punta, de 10h a 14h i de 18h a 22h.
  • Hora plana, de 8h a 10h, de 14h a 18h o de 22h a 24h.
  • Hora vall, de 24h a 8h.

Descarrega’t aquí la infografia i comparteix-la!

També s’afegeix la possibilitat de contractar dues potencies diferents amb una franja horària de dia i una altra de nit. Una potència menor per les hores de menys consum pot ajudar-nos a estalviar.

Aquest sistema de tarifació permetrà reduir l’import de la factura de la llum, sobretot si les persones consumidores estem pendents de l’hora en que fem més despesa elèctrica. Pel que fa les tarifes per  empreses seran més complexes ja que s’afegeixen més variables.

Cal tenir en compte que aquests canvis només afectaran a persones aquells consumidors que tinguin contractada la tarifa regulada o PVPC (Preu Voluntari al Petit Consumidor), per tant segons quina comercialitzadora tingueu contractada aquests canvis no seran efectius.

Des de l’OCUC volem que tant els nostres socis com tots els usuaris de companyies elèctriques estiguin informats d’aquests canvis en la seva factura. És per això que us convidem a compartir aquesta infografia animada sobre el funcionament de la nova tarifació d’aquest servei bàsic.

Pots consultar més informació sobre aquest subministrament bàsic aquí.

Sigues el primer a comentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


8 + seven =