Consells per una tornada a l’escola econòmica i responsable

El setembre és mes de bons propòsits, de tornada a la feina, de recuperar rutines i, per nens i adolescents de tornar a l’escola. La mitjana de la despesa familiar en material escolar i llibres de text oscil·la entre 200 i 400€.  En aquest article et donem consells per una tornada a l’escola econòmica i responsable.

  • En primer lloc, cal recuperar el material del curs anterior per aprofitar el que està en bon estat. Tornar a l’escola no significa comprar tot el material nou.
  • Seguidament cal elaborar un pressupost per escrit per ser conscients de la despesa que hem d’assumir i no comprar més del que és necessari.
  • A més, aconsellem comparar els preus dels llibres i material a diversos establiments ja que hi pot haver una diferència considerable entre comerços.
  • És altament recomanable unir-se a plataformes d’aprofitament i sociabilització de llibres que han engegat AMPEs, escoles i plataformes externes per tal de reutilitzar llibres de text. La reutilització de llibres optimitza recursos, redueix el cost que han d’assumir les famílies i minimitza l’impacte ambiental. A més, aquestes iniciatives fomenten que els estudiants cuidin més els llibres. Els alumnes prenen consciència de la importància de tenir cura del material ja que altres estudiants el faran servir després.
  • Pel que fa a la roba és important fer una compra esglaonada d’aquest producte tenint en compte el creixement dels infants.
  • Aconsellem comprar la motxilla escolar sense rodes si s’han de pujar força escales i si s’opta per motxilla amb rodes cal que no pesi gaire per quan no és possible desplaçar-la per terra.
  • És fonamental implicar l’alumne en la responsabilitat de la cura del material escolar, fer-lo partícip del procés de la tornada a l’escola perquè sigui conscient del cost i de la importància de cuidar el material i no perdre’l.
  • Recomanem que les famílies s’informin i tinguin en compte les beques menjador i els ajuts per a llibres de text i material didàctic de la Generalitat de Catalunya.
  • Finalment, destacar que és una garantia comprar a establiments que estiguin adherits a l’arbitratge de consum.

Pots consultar el reportatge del programa 8 al dia Setembre costerut amb la tornada a l’escola de 8tv emès el passat 30 d’agost on L’OCUC intervé donant alguns d’aquests consells.

Sigues el primer a comentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × three =