CONSUMIR ENERGIA DE FORMA MÉS EFICIENT

CONSUMIR ENERGIA DE FORMA MÉS EFICIENT

El preu de la llum preocupa a molts consumidors que veuen com a final de mes han de fer front a unes elevades factures. No obstant, hi ha petites accions que poden fer els consumidors finals per contribuir a reduir el consum i per tant l’import d’aquestes factures.

Des de L’OCUC us volem donar un seguit de recomanacions per aconseguir el màxim estalvi en la llar.

  • Millorar el contracte de subministrament:

En el mercat hi ha moltes empreses comercialitzadores d’energia a les que podem recórrer per millorar les condicions del nostre contracte.

  • Electrodomèstics

El frigorífic és l’aparell que té un consum més elevat. No deixar la porta oberta més temps de l’estrictament necessari, deixar refredar els aliments a temperatura ambient abans de posar-los dins o mantenir la temperatura de la nevera entre els 3ºC i 5ºC i el congelador a -18ºC, pot ajudar-nos a reduir l’esmentat consum.

Així mateix, cal tenir present a l’hora de comprar-lo que estigui identificat amb la lletra A, és a dir, que es tracti d’un electrodomèstic eficient.

La rentadora i l’assecadora també són uns electrodomèstics que consumeixen molta energia a la llar. Rentar en fred i utilitzar programes curts contribueix a reduir aquest consum i centrifugar la roba abans de posar-la a l’assecadora també.

Pel que fa al forn, recordeu evitar obrir-lo quan no sigui necessari i apagar-lo abans del final de la cocció perquè amb la calor residual s’acabarà de coure el menjar.

  • Climatització

Aïllar tèrmicament les portes i finestres per reduir les fuites de calor a l’hivern i la demanda de refrigeració a l’estiu, instal·lar termostats o rellotges programables que permeten regular la temperatura i fer un manteniment dels equips, permet reduir els costos de climatització.

  • Il·luminació

Desconnecteu tot els aparells perquè no estiguin en standby.

Aprofiteu la llum natural.

Utilitzeu bombetes de baix consum, fluorescents o LED

Apagueu els llums quan no són necessaris.

I per últim, és posible estudiar l’ús d’energies renovables per l’autoconsum.

Sigues el primer a comentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 − 1 =