15 de març: El Dia Mundial de les Persones Consumidores

L’Agència Catalana del Consum ha organitzar aquest divendres 15 de març un acte de commemoració al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona pel Dia Mundial de les Persones Consumidores.

L’acte ha consistit en una Taula Rodona sobre “La protecció de les persones consumidores: oberts al món”, que ha estat moderada per la periodista Elisenda Roca i a comptat amb la participació del representant de la UNCTAD-Conferència de les Nacions Unides sobre el Comerç i Desenvolupament, Juan Luís Crucelegui, i el delegat de la Generalitat de Catalunya a Suïssa, Manuel Manovelles.

En aquesta jornada també han presentat el cartell commemoratiu del Dia Mundial de les persones consumidores fet per la il·lustradora Carme Solé Vendrell i han intervingut la secretària general d’Empresa i Coneixement Marta Felip i la directora de l’Agència Catalana del Consum Elisabeth Abad.

El 15 de març de 1962, el president dels EUA, John F. Kenedy, va pronunciar un discurs davant el Congrés d’aquest país incidint en els drets dels consumidors. Anys més tard, es va començar a celebrar cada 15 de març el Dia Mundial dels Drets del Consumidor per augmentar la consciència sobre aquests drets, data que va quedar definitivament instaurada de forma oficial per l’ONU l’any 1983.

Sigues el primer a comentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty − 18 =