El Quilowatt més barat és aquell que no es consumeix

Aquest dimecres 6 de febrer el Centre de Formació Permanent Tres Roques de Mataró ha acollit la xerrada “Com estalviar electricitat a casa” a càrrec de l’especialista de L’OCUC Eusebi vidiella. Aquesta és la segona trobada del cicle de xerrades gratuïtes que va començar el mes de gener L’Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya.

A l’inici de la sessió s’ha fet un repàs de la xerrada anterior sobre conceptes de la factura de la llum. Seguidament s’ha parlat sobre les tarifes habituals de les companyies elèctriques i els elements que s’han de tenir en compte abans de contractar-les.

D’altra banda, també s’han donat consells i mesures d’estalvi que es poden practicar a casa nostra:

  • Aprofitar la llum del sol tan per la capacitat d’il·luminar les estances com per escalfar-les.
  • Instal·lar bombetes de baix consum.
  • Evitar tenir encesos llums inútilment.
  • Apagar els aparells elèctrics quan ja els haguem acabat d’utilitzar.
  • Aïllar i segellar portes i finestres de la nostra llar.
  • Mantenir la temperatura adequada de la calefacció. El més aconsellable és estar a 21 graus a l’estiu i 24 a l’hivern.

Finalment, s’ha parlat sobre el bo social i les condicions necessàries per adquirir-lo i s’han resolt els dubtes dels assistents. Com a reflexió final s’ha de tenir en compte que el quilowatt més barat és aquell que no es consumeix, per tant és bo aplicar aquestes mesures per reduir el consum elèctric.

Les propera xerrada serà el dimecres 6 de març al mateix Centre Tres Roques de Mataró a les 19h. Cal inscriure’s mitjançant el correu tresroques@ajmataro.cat o el telèfon 937582475, indicant si participareu a totes les sessions del seminari o en alguna en concret.

Sigues el primer a comentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nineteen + three =