Els canvis dels nous comptadors elèctrics

Aquest dimecres 6 de març L’Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya ha organitzat la xerrada “El nou comptador elèctric” al Centre de Formació Permanent Tres Roques de Mataró. És la tercera edició d’aquest cicle de xerrades gratuïtes a càrrec de l’especialista de L’OCUC Eusebi Vidiella, que va començar el mes de gener i que acabarà el proper mes.

La sessió ha començat amb un recordatori de conceptes que es van tractar en xerrades anteriors sobre “Com estalviar electricitat a casa” i la “factura de la llum”, com ara els kw o la potència contractada.

La xerrada ha servit per explicar els canvis dels nous comptadors elèctrics i per trencar mites sobre els problemes que darrerament s’han sentit a parlar. Com per exemple, que el nivell de freqüència que emeten els aparells és més baix que altres electrodomèstics que fem servir a casa, com ara els microones.

Els avantatges d’aquests nous sistemes de comptadors són majoritàriament per les companyies:

  • Els resultats són més exactes i la facturació arriba a la central de manera gairebé automàtica.
  • Evita errors de factor humà i detecta intents de frau o manipulació.
  • Estalvia el cost dels lectors i operaris. Es pot desconnectar l’aparell des de la central.
  • Es poden fer prediccions sobre els consum dels clients. Les companyies tenen ara una gran quantitat de dades sobre el que consumim.
  • Pels usuaris és positiu perquè les lectures són reals i no estimades.

La propera xerrada serà el dimecres 3 d’abril al mateix Centre Tres Roques de Mataró a les 19h. Cal inscriure’s mitjançant el correu tresroques@ajmataro.cat o el telèfon 937582475, indicant si participareu a totes les sessions del seminari o en alguna en concret.

Sigues el primer a comentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five + seventeen =