Els electrodomèstics més eficients

El Centre de Formació Tres Roques de Mataró ha acollit aquest dimecres 3 d’abril l’última sessió del cicle de xerrades gratuïtes que ofereix L’Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya. Aquest cicle, a càrrec de l’especialista de L’OCUC Eusebi Vidiella, ha comptat amb una xerrada al mes des de gener sobre temes de consum de la llar.

En aquesta ocasió hem parlat sobre els electrodomèstics que habitualment hi ha a les llars i com fer-ne un ús més eficient i consumir menys. El primer d’aquests és el sistema d’il·luminació en que hem fet una classificació de les bombetes que podem utilitzar a casa nostra: les incandescents, les de fluorescència, i els LED, que són les més eficients.

Una gran quantitat dels aparells elèctrics que tenim a la llar els trobem a la cuina. En algunes cases s’ha passat d’utilitzar els fogons a la vitroceràmica, que funciona amb electricitat. S’ha de tenir en compte que les olles a pressió son preferibles a les convencionals perquè estalvien temps i gasten menys.

L’electrodomèstic que més hores funciona en una casa és la nevera, en aquest i també en els altres s’ha de tenir en compte la classificació de nivell d’eficiència abans de comprar-ne una. També és important la manera en que col·loquem els aliments; la part menys freda són els prestatges de la porta de la nevera i la més freda és la part més baixa, ja que l’aire fred pesa més i quan surt de la part superior travessa la cambra de refrigeració i l’omple d’abaix a dalt, desplaçant el més càlid cap amunt.

En el cas del rentavaixelles i la rentadora aconsellem que es facin servir carregant-los totalment per aprofitar bé el consum d’electricitat que es faci.

Per últim, hem tractat les precaucions que hem de tenir a l’hora de fer servir els aparells elèctrics. És important no sobrecarregar la instal·lació elèctrica i no utilitzar aquests aparells si estem mullats o anem descalços. Les imprudències poden tenir conseqüències fatals per això s’ha d’anar amb compte.

Amb aquesta acabem el cicle de xerrades de Mataró que va començar amb la factura de la llum al gener i va seguir al febrer i al març amb els temes de com estalviar a casa i el nou comptador elèctric. Agraïm la presència de tots els assistents. Estem preparant noves xerrades i properament anunciarem noves dates.

Sigues el primer a comentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 + 7 =