Festa Aprofitem els Aliments de Reus

L’OCUC va participar el passat dissabte 15 d’octubre a la Festa Aprofitem els Aliments de Reus organitzada per la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament i la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA), amb el suport d’altres regidories de l’Ajuntament, d’empreses i institucions  que formen part del Programa de Gestió Alimentària Responsable i d’altres entitats de la ciutat.

L’acte central de la Festa va ser el gran dinar popular del qual es van repartir entre els assistents 600 menús fets amb 862 quilos de menjar que es va espigolar, és a dir, aliments que són comestibles però que no són aptes per a la comercialització, i que es van recollir dels establiments de la ciutat.

El menú estava composat per un plat de llenties amb verdures i una macedònia de postres. La quantitat d’aliments aprofitats en aquest dinar popular suposa un estalvi  ecològic de 91.000L d’aigua, 810 m2de terra i 830 quilos de CO2 (gasos contaminants que s’han evitat emetre a l’atmosfera) i un estalvi econòmic de 1.300 euros.

La jornada va comptar amb moltes activitats lúdiques i de conscienciació de la necessitat d’aprofitar els aliments realitzades per diferents entitats. L’OCUCha participat a la festa donant a conèixer el projecte de malbaratament alimentari a les llars que està duent a terme i amb tallers participatius per infants amb la compra responsable com a eix principal i la recollida de dades dels hàbits de consum alimentari a través d’enquestes.

L’acte va ser un èxit de públic i de participació de voluntaris i entitats.

Pots veure més imatges al nostre Facebook i Twitter.

I per estar al dia de les properes xerrades del projecte consulta l’entrevista que ens va fer el programa La Fàbrica de Televisió de Mataró http://dom.cat/zqp

Seguim dissenyant solucions per reduir el malbaratament alimentari a les llars!

Sigues el primer a comentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


6 + 12 =