Gaby Susanna: “Hem de ser conscients que darrera cada aliment hi ha una persona que l’ha cultivat“

Dins de la campanya de Consum de Proximitat que estem portant a terme des de L’Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya comencem un cicle d’entrevistes amb diferents persones que ens poden donar la seva visió i experiència sobre aquest tema. En aquesta ocasió, hem parlat amb Gaby Susanna, ambientòloga, directora de la Plataforma Aprofitem els Aliments. Va ser una de les fundadores d’aquesta entitat l’any 2014, que treballa per la prevenció del malbaratament alimentari.

En aquesta entrevista hem parlat sobre l’estat del malbaratament alimentari a Catalunya i de com el consum de proximitat pot afavorir a l’aprofitament alimentari. Sobre aquest tema Gaby Susanna ha recordat que “hem de ser conscients que darrera cada aliment hi ha una persona que l’ha cultivat… quan malbaratament un aliment estem malbaratant tots aquests recursos que s’han utilitzat per produir-lo i el temps que ha invertit aquesta persona”. També ha parlat de les eines que podem fer a les nostres llars per evitar malbaratar aliments com “agafar consciència de comprar el que és necessari i prendre un temps per planificar el que soparem”.

 

Sigues el primer a comentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


14 + 8 =