IDENTAL

IDENTAL

Davant el tancament sense previ avís de les clíniques IDental, les persones que hi tenien contractats tractaments dentals, pagats amb o sense finançament, en la seva totalitat o parcialment, es poden trobar en aquests moments davant d’una situació d’indefensió, en cas que el servei no s’hagi iniciat o no hagi finalitzat.
Per aquest motiu, des de L’OCUC us volem donar un seguit de recomanacions:

• Cal recopilar tota la documentació de què disposeu, és a dir, publicitat, contractes, factures… i presentar una denuncia als Mossos d’Esquadra.

• En cas d’haver finançat el tractament amb un crèdit al consum, us heu d’adreçar a l’entitat financera, aportant la denuncia formulada als Mossos d’Esquadra, i sol·licitar l’anul·lació dels càrrecs pendents de pagament per l’incompliment del contracte. En cas de no obtenir resposta en el termini màxim d’un mes o en cas que aquesta no sigui satisfactòria, es podrà portar a terme reclamació en via administrativa a l’oficina de consum del vostre municipi, a l’Agència Catalana del Consum o a les organitzacions de consumidors.

De moment es desconeix quines seran les mesures que adoptaran les entitats financeres davant d’aquestes reclamacions, pel que resulta necessari que conserveu tota la documentació i no deixar de pagar quotes fins haver fet els passos indicats prèviament.

• En cas d’haver fet el pagament mitjançant targeta de crèdit, adreceu-vos també a la vostra oficina perquè us informin sobre la possibilitat d’anul·lar els càrrecs. Si no resultés possible haureu de valorar la possibilitat d’accedir a la via judicial.

• En cas d’haver fet el pagament del tractament al comptat, també haureu de recórrer a la via judicial.

Així mateix, si com a conseqüència del tractament interromput, necessiteu assistència o tractament odontològic urgent, caldrà que el professional al que acudiu elabori un informe complet de la situació, estat del tractament, i necessitat de la intervenció mèdica.

Recordeu que podeu demanar el vostre historial mèdic.

Sigues el primer a comentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × five =