LA COMPRA DELS LLIBRES DE TEXT

LA COMPRA DELS LLIBRES DE TEXT

A finals de juny els nens finalitzen les classes i els pares saben que en breu han d’encarregar els llibres pel nou curs escolar.

L’ensenyament obligatori a Catalunya comporta un esforç econòmic per a moltes famílies, que a banda d’altres despeses addicionals, com els uniformes, quotes escolars, transport o menjador, entre d’altres, es veuen obligades a comprar cada any els llibres de text que estableix el centre educatiu.

Des de L’OCUC us volem donar una seguit de recomanacions que us poden resultar útils en el moment de comprar aquests llibres:

• Obtenir primerament el llistat dels llibres que seran necessaris pel curs següent. Si el menor pot escollir entre diferents assignatures tenir clar quines seran. En alguns centres es pot obtenir el llistat mitjançant el seu web.

• Abans d’optar per la compra dels llibres, el consumidor es pot plantejar si demanar el seu préstec. Es pot demanar informació al respecte mitjançant l’AMPA de l’escola.

• Una altra opció a la compra dels llibres i cada vegada més ben valorada, consisteix en l’intercanvi mitjançant diferents plataformes online o comprar els llibres de segona mà, mitjançant les esmentades plataformes o directament a particulars.

• Es pot optar per demanar els llibres de lectura a qualsevol biblioteca pública.

• Utilitzar els llibres dels germans, familiars o amics pot ajudar a reduir l’import de la compra.

• També és recomanable que materials complementaris, com diccionaris, motxilles, siguin reutilitzats entre germans si es troben en bones condicions.

• És important ensenyar als menors a cuidar el material escolar amb la finalitat d’allargar la seva vida útil.

• Cal guardar el tiquet o factura de compra per si s’ha de fer una devolució o es dóna qualsevol incidència.

• És preferible no folrar els llibres, ni escriure-hi el nom fins a confirmar amb el centre que no hi ha cap error en l’adquisició.

En tot cas, si finalment opteu per la compra de llibres nous, compareu diferents establiments a fi de valorar preus. Normalment en grans superfícies el preu pot ser inferior que en les llibreries tradicionals, tot i que aquestes darreres donen una atenció més personalitzada al consumidor.

Sigues el primer a comentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty + 8 =