L’Ajuntament de Barcelona presenta l’Estratègia d’Imupls del Consum Responsable (2016-2019)

La ciutat aposta per un consum més responsable amb l’objectiu d’aconseguir una societat més justa.

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello i el comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària, Jordi Vila van presentar el passat 20 de febrer el nou Pla Estratègic d’impuls del Consum Responsable.

El pla, dotat amb 4,3 milions d’euros, està format per diverses mesures que volen difondre els valors i les pràctiques del consum responsable deixant enrere les polítiques públiques de consum encarades al volum quantitatiu.

Una de les primeres mesures que es durà a terme serà un nou espai de formació i assessorament sobre consum responsable que s’habilitarà a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC)

El pla té l’objectiu de donar a conèixer i estendre una nova manera de consumir més social, més justa i de proximitat. Per això aposta per les pimes i l’economia social i solidària, incentiva la mobilitat no motoritzada i redueix el consum i els embolcalls innecessaris.

Per arribar a aquests objectius el pla inclou un conjunt de mesures per estendre la cultura del consum responsable entre la ciutadania, les empreses i l’Administració; canvis en l’actual normativa per afavorir el consum responsable i fomentar aquest tipus de consum des del propi Ajuntament com a consumidor.

Sigues el primer a comentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 + 15 =