Presentació del Pla d’acció per a la prevenció del malbarament alimentari a Catalunya

El Palau Robert de Barcelona ha acollit aquest divendres 15 de febrer la presentació del Pla d’acció per a la prevenció del malbarament alimentari a Catalunya (2019-2020), que és el resultat del projecte europeu ECOWASTE4FOOD, en el què l’Agència de Residus de Catalunya ha participat com a soci català.

El pla parteix d’un model de governança compartida i ha estat impulsat per 36 organitzacions catalanes. L’objectiu és reduir el malbaratament alimentari a través de la sensibilització i la mobilització dels sectors involucrats, i impulsar projectes per a la prevenció en origen del malbaratament i per a l’aprofitament dels aliments.

La sessió ha començat amb la presentació del projecte per part del director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, que ha explicat que la idea del pla és reduir el malbaratament en totes les seves fases, des del sector primari a les persones consumidores, passant per la indústria agroalimentària, el transport, la distribució i la comercialització.

En la segona part d’aquesta sessió s’ha portat a terme una taula rodona sobre els reptes i accions per a la prevenció del malbaratament alimentari a Catalunya amb representants d’entitats i projectes que treballen en aquest àmbit: La Plataforma Aprofitem els Aliments, el Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA-UPC-IRTA), el departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, l’Associación de Fabricantes y Distribuidores, el Pont Alimentari de la Fundació Banc de Recursos i el Restaurant Semproniana.

Sigues el primer a comentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one + 5 =