Recomanacions de telefonia mòbil per viatjar a l’estranger

La itinerància de dades o roaming consisteix en connectar-se a Internet mitjançant una xarxa diferent a la contractada.

A la Unió Europea (UE) les operadores s’han posat d’acord per deixar de cobrar sobrecostos pel roaming, sempre que s’utilitzi més el mòbil en el país de residència que fora. Aquesta itinerància de dades està pensada per a estades temporals en països de la UE.

No obstant, en el cas dels països de fora de la Unió, no hi ha cap regulació vigent, i encara s’ha de seguir pagant per fer una trucada, enviar un SMS o connectar-se a Internet amb un dispositiu mòbil. Els preus que s’apliquen en cada cas poden variar, ja que depèn del país des del qual es fa la connexió i de l’acord que tingui signat la nostra operadora amb la de la xarxa que s’utilitza.

En tot cas, si utilitzem el telèfon des de fora de la UE, rebrem un missatge de text, un correu electrònic o una finestra emergent, que ens avisarà quan l’import de les dades descarregades s’aproximi a 50 € (o al nivell que s’hagi acordat). Per poder seguir utilitzant el servei de dades en itinerància, s’haurà de confirmar que s’està d’acord amb superar aquest nivell.

Respecte de les zones frontereres amb un país de fora de la Unió Europea (per exemple, Andorra, Marroc, etc.), abans de fer ús del mòbil cal comprovar que s’està connectat a un operador del país en el que s’està ubicat.

I pel que fa als viatges amb creuer, hem de saber que, en alta mar, el preu que ens cobrarà l’operador dependrà de la ubicació del vaixell. Si el telèfon es connecta a la xarxa d’un país de fora de la Unió Europea, s’aplicaran les tarifes de les connexions via satèl·lit, que són molt elevades.

Per tant, abans de realitzar algun viatge a l’estranger, el millor és parlar amb la nostra operadora per consultar les tarifes del país de destinació o si no volem tenir despeses extra per connectar-nos des de l’estranger, també podem desconnectar l’accés a dades mòbils del nostre terminal i accedir a Internet fent servir només xarxes wifi segures.

Sigues el primer a comentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 − eight =