Sabadell acull el I Congrés Català de Pobresa Energètica

Els dies 3 i 4 de novembre Taula d’Entitats del Tercer Sector Social, l’associació Ecoserveis, els ajuntaments de Sabadell, Barcelona i Badalona, i la Diputació de Barcelona organitzen el I Congrés Català de Pobresa Energètica (CCPE) a la Fira Sabadell.

El I Congrés Català de Pobresa Energètica és un espai de debat i reflexió entorn a la lluita contra la vulnerabilitat energètica que té l’objectiu de debatre i buscar solucions més àgils i eficaces per assolir una Pobresa Energètica Zero.

El Congrés oferirà diverses activitats de debat, taules rodones, tallers i una zona expositiva al voltant de la problemàtica de la lluita contra la pobresa energètica des del punt de vista tècnic, jurídic, ètic i reivindicatiu.

L’esdeveniment comptarà amb més de 90 ponents i experts acadèmics, socials i del món local. Destaca la presència de Harriet Thomson, experta en pobresa energètica que pronunciarà la conferència: “Pobresa energètica: un problema comú de la Unió Europea”.

Els professionals dels sectors públics i privats, així com el públic interessat podrà participar presencialment en les dues jornades d’activitats. La inscripció és gratuïta, tot i que les places són limitades.

El projecte es completarà amb l’edició d’una publicació, que recollirà una síntesi de l’estat de la qüestió en l’àmbit català, i amb l’elaboració d’una Declaració Institucional per sotmetre-la a debat i aprovació al Parlament i el conjunt d’ajuntaments.

La pobresa energètica a Catalunya ha crescut en els darrers anys com a conseqüència de la pobresa econòmica. Actualment un 10,9% de les llars catalanes declaren que no poden mantenir l’habitatge a una temperatura adequada, una xifra que s’ha duplicat respecte l’any 2008, segons dades de l’IDESCAT.

Davant aquesta situació que canviar de manera urgent L’OCUC assitirà al I Congrés Català de Pobresa Energètica amb la certesa que serà un esdeveniment clau per debatre, aprendre i dissenyar solucions que millorin els drets dels ciutadans.

Sigues el primer a comentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four + 7 =