Zero Food Waste Barcelona recupera més de 2000 kg d’aliments

Aquest dissabte 24 de novembre la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA) ha organitzat el Zero Food Waste Barcelona a l’espai La Pionera al barri del Poblenou. Una jornada festiva, popular i adreçada a tots els públics amb un àpat gratuït per a 1000 persones fet amb aliments recuperats, que han quedat fora dels circuits comercials. Des de L’OCUC hem volgut estar presents en aquest dinar per ajudar en el consum responsable dels aliments, un dels objectius de la nostra organització que compartim amb aquestes entitats.

En aquesta jornada es va assolir els 2443 kg d’aliments recuperats, el que va suposar un estalvi mediambiental de 2092 kg de CO2, 202277 litres d’aigua, 1874 m2 de superfície agrícola i 3625 euros.

La Plataforma Aprofitem els Aliments estima que a Catalunya cada any es malbaraten unes 500.000 tones d’aliments en tot el cicle alimentari, incloent-hi el sector primari, la agroindústria, la distribució i les llars.

El Zero Food Waste és un altaveu per a les persones i els projectes que treballen en la prevenció i reducció del malbaratament alimentari, la cultura de l’aproditament i l’horitzó residu zero. En aquesta ocasió han comptat amb la col·laboració del CETT – UB Formació i Recerca en Hosteleria, Turisme i Gastronomia, el BCNecologia, L’Espai Ambiental Cooperativa, Mercabarna i Espigoladors, entre d’altres.

A continuació podeu veure les fotografies de la jornada, que també les trobareu a les nostres pàgines de Facebook i Twitter.

 

 

Sigues el primer a comentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen + three =