6 consells a l’hora de realitzar un viatge en avió per Setmana Santa

Mar 28, 2023Actualitat, Notícies

Ara que s’acosta la Setmana Santa, un moment de l’any en el qual els aeroports es col·lapsen a causa de la gran demanda dels usuaris de realitzar una escapada ara que comença el bon temps, et proposem 6 consells a tenir en compte per gaudir del teu viatge sense imprevistos:

  • Arribar amb temps. Normalment, es recomana que si es pren un vol nacional s’arribi amb unes 2 hores d’antelació. En canvi, per vols internacionals, és preferible arribar 3 hores abans de l’enlairament.
  • Sempre que es pugui, és preferible viatjar només amb equipatge de mà. D’aquesta manera t’estalviaràs les cues de facturació i l’espera de sortida de les maletes.
  • Comprovar els objectes i substàncies permeses a l’equipatge de mà. Els líquids han d’anar en envasos individuals de capacitat no superior a 100 ml.
  • Realitzar el check-in online. Aquest està disponible entre 48 i 24 hores abans del viatge i et permet triar el teu seient a l’avió. Realitzant aquest tràmit electrònicament t’estalviaràs cues a l’aeroport.
  • Portar el document d’identitat o passaport a mà, ja que és probable que te’l demanin abans de pujar a l’avió. Revisa sobretot que tots els documents estiguin en regla.
  • Un cop has passat el control de seguretat, ubica a la teva porta d’embarcament. D’aquesta manera la tindràs controlada i no hauràs de córrer quan s’apropi l’hora del vol.

 

Si tens alguna incidència amb el teu vol com retards o cancel·lacions, pots consultar aquí els tipus de compensacions i els drets dels usuaris:

https://ocuc.cat/transport-aeri/