Alerta sanitària biocida: Optisana Alcohol 96⁰ amb clorur de benzalconi antisèptic

Jun 8, 2023Actualitat, Notícies

Des de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària s’ha creat una nova nota d’alerta sanitària. S’informa sobre els riscos que l’ús d’aquests productes poden suposar per a les persones consumidores i unes recomanacions de les actuacions a realitzar per evitar-los i/o prevenir-los. És necessari posar en coneixement de la ciutadania els productes afectats per aquestes alertes sanitàries.

En aquest marc, us fem arribar l’alerta sanitària sobre el biocida de la marca Optisana, de Laboratoris Montplet. Els productes afectats pertanyen al lot 30362.

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha rebut una denúncia referent al lot afectat d’aquest producte en què s’indica que aquest producte estaria incomplint la normativa per comercialitzar-se amb un etiquetatge incorrecte ja que el contingut de l’envàs és peròxid d’hidrogen, quan en l’etiqueta s’indica que el contingut és alcohol etílic 96⁰ reforçat amb clorur de benzalconi.

L’AEMPS ha ordenat, com a mesures cautelars, el cessament de la comercialització i ús del lot afectat d’aquest producte i la retirada del mercat de les unitats distribuïdes.

Es recomana als consumidors no adquirir cap unitat del lot afectat i si se’n disposa d’alguna, deixar d’utilitzar-la de manera immediata.

Imatge del producte afectat: