Alerta sanitària de productes cosmètics: Conjunt de pintura de cara

Jul 11, 2023Actualitat, Notícies

Des de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària s’ha creat una nova nota d’alerta sanitària. S’informa sobre els riscos que l’ús d’aquests productes cosmètics poden suposar per a les persones consumidores i unes recomanacions de les actuacions a realitzar per evitar-los i/o prevenir-los. És necessari posar en coneixement de la ciutadania els productes afectats per aquestes alertes sanitàries.

En aquest marc, us fem arribar l’alerta sanitària sobre un conjunt de pintura de la cara, un kit de 13 peces, producte distribuït per CANENCO BV. Tots els lots del producte estan afectats per l’alerta sanitària.

El producte afectat conté el colorant CI 21090 (pigment groc) inclòs en l’Annex II (Llista de substàncies prohibides en productes cosmètics) del Reglament (CE) 1223/2009, la qual cosa fa que estigui prohibit el seu ús en productes cosmètics.

També conté el colorant CI 74160 (pigment blau) que no està inclòs en l’Annex IV (Llista de colorants permesos en productes cosmètics) del Reglament (CE) 1223/2009. També conté un colorant desconegut, la qual cosa fa que estigui prohibit el seu ús en productes cosmètics.

Aquest producte cosmètic no compleix el Reglament (CE) 1223/2009.

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha ordenat, com a mesures cautelars el cessament de la comercialització i la retirada del mercat de totes les unitats distribuïdes.

Es recomana a les persones consumidores no adquirir cap unitat d’aquest producte i, en el cas de disposar d’alguna unitat, deixar d’utilitzar-la de manera immediata.

Imatge del producte afectat: