Alerta sanitària de productes cosmètics: Estoig de maquillatge Martinelia “Unicorns are Real”

Sep 27, 2023Actualitat, Notícies

Des de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària s’ha creat una nova nota d’alerta sanitària. S’informa sobre els riscos que l’ús d’aquests productes cosmètics poden suposar per a les persones consumidores i unes recomanacions de les actuacions a realitzar per evitar-los i/o prevenir-los. És necessari posar en coneixement de la ciutadania els productes afectats per aquestes alertes sanitàries.

En aquest marc, us fem arribar l’alerta sanitària sobre un estoig de maquillatge que conté bàlsams labials i ombres d’ulls. El responsable de la posada en venta del producte és Aquarius Cosmetic SLU. Tots els lots del producte estan afectats per l’alerta sanitària.

En els bàlsams labials s’hi ha detectat colorant CI 45170, el qual està prohibit en productes cosmètics. En les ombres d’ulls, s’hi han detectat els colorants CI 19140, CI 42090, CI 15850 i CI 15865, els quals no estan declarats en l’etiquetatge del producte. Aquests productes cosmètics no compleixen el Reglament (CE) 1223/2009 sobre productes cosmètics.

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha ordenat, com a mesures cautelars el cessament de la comercialització i la retirada del mercat de totes les unitats distribuïdes.

Es recomana a les persones consumidores no adquirir cap unitat d’aquest producte i, en el cas de disposar d’alguna unitat, deixar d’utilitzar-la de manera immediata.

Imatge del producte afectat: