Alerta sanitària de productes cosmètics: NIKE Eau de Toilette Natural Spray Woman Azure i Green

Oct 23, 2023Actualitat, Notícies

Des de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària s’ha creat una nova nota d’alerta sanitària. S’informa sobre els riscos que l’ús d’aquests productes cosmètics poden suposar per a les persones consumidores i unes recomanacions de les actuacions a realitzar per evitar-los i/o prevenir-los. És necessari posar en coneixement de la ciutadania els productes afectats per aquestes alertes sanitàries.

En aquest marc, us fem arribar l’alerta sanitària sobre dues colònies distribuïdes per De Ruy Perfumes SAU, són les colònies NIKE Eau de Toilette Natural Spray Woman Azure i Green. Tots els lots dels productes estan afectats per l’alerta sanitària.

Aquests productes cosmètics contenen butylphenyl methylpropional. Aquesta substància està inclosa en l’annex II (llista de substàncies prohibides en productes cosmètics) del Reglament (CE) 1223/2009, la qual cosa fa que estigui prohibit el seu ús en productes cosmètics.

Per tant, aquest producte cosmètic no compleix el Reglament (CE) 1223/2009.

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha ordenat, com a mesures cautelars el cessament de la comercialització i la retirada del mercat de totes les unitats distribuïdes.

Es recomana a les persones consumidores no adquirir cap unitat d’aquest producte i, en el cas de disposar d’alguna unitat, deixar d’utilitzar-la de manera immediata.

Imatge del producte afectat per l’alerta sanitària: