Alerta sanitària sobre productes cosmètics: Amalfi Jabón en crema Dermomousse

Jun 28, 2023Actualitat, Notícies

Des de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària s’ha creat una nova nota d’alerta sanitària. S’informa sobre els riscos que l’ús d’aquests productes cosmètics poden suposar per a les persones consumidores i unes recomanacions de les actuacions a realitzar per evitar-los i/o prevenir-los. És necessari posar en coneixement de la ciutadania els productes afectats per aquestes alertes sanitàries.

En aquest marc, us fem arribar l’alerta sanitària sobre el producte cosmètic Amalfi Jabón en crema Dermomousse, producte distribuït per l’empresa Quimi Romar SL.

Aquest producte cosmètic conté butylphenyl methylpropional. Aquesta substància està inclosa en l’annex II (llista de substàncies prohibides en productes cosmètics) del Reglament (CE) 1223/2009, la qual cosa fa que estigui prohibit el seu ús en productes cosmètics.

L’Agència Española de Medicaments i Productes Sanitaris ha ordenat, com a mesures cautelars, el cessament de la comercialització i la retirada del mercat de les unitats distribuïdes.

Es recomana a les persones consumidores no adquirir cap unitat d’aquest producte i en cas de disposar d’alguna unitat, deixar d’utilitzar-la de manera immediata.

Imatge del producte afectat per l’alerta sanitària: