Alerta sanitària sobre productes cosmètics: Aquarius Cosmetic

May 9, 2023Actualitat, Notícies

Des de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària s’ha creat una nova nota d’alerta sanitària. S’informa sobre els riscos que l’ús d’aquests productes cosmètics poden suposar per a les persones consumidores i unes recomanacions de les actuacions a realitzar per evitar-los i/o prevenir-los. És necessari posar en coneixement de la ciutadania els productes afectats per aquestes alertes sanitàries.

En aquest marc, us fem arribar l’alerta sanitària sobre els productes cosmètics de la marca Aquarius Cosmetic, SLU. El producte afectat per aquesta alerta sanitària és la fragància Marble Essence, Tube Fragrance.

El lot afectat per aquesta alerta (20201125) va ser comercialitzat durant l’any 2020 i fins a finals del 2021. El lot de producte afectat conté la substància prohibida butylphenyl methylpropional. Aquesta substància està inclosa en la llista de substàncies prohibides en productes cosmètics. El producte no compleix el Reglament (CE) 1223/2009.

La persona responsable de la posada al mercat d’aquest producte ha comunicat que aquest producte va ser reformulat per eliminar la substància prohibida de la composició i etiquetatge l’any 2021. Actualment, aquest producte amb aquella composició ja no es comercialitza.

Es recomana als consumidors que si disposen d’alguna unitat del lot afectat d’aquest producte, deixin d’utilitzar-lo.