Alerta sanitària sobre productes cosmètics: Byly Taky

Jun 23, 2022Actualitat

Des del Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris, que forma part del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, s’ha creat una nova nota d’alerta sanitària. S’informa sobre els riscos que l’ús d’aquests productes cosmètics pot suposar per a les persones consumidores i unes recomanacions de les actuacions a fer per evitar-los i/o prevenir-los.

És necessari posar en coneixement de la ciutadania els productes afectats per aquestes alertes sanitàries. La difusió pública d’aquestes alertes sanitàries es fa des del Canal Medicaments i Farmàcia de la Generalitat de Catalunya.

En aquest marc, us fem arribar l’alerta sanitària sobre el producte cosmètic amb la marca Byly Taky. Es tracta d’un lot de cera depilatoria facial amb olis naturals. L’empresa Laboratorios Byly, S.A. ha informat que l’envàs de la cera presenta un defecte que podria afectar potencialment a la seguretat del producte, ja que els envasos defectuosos comencen a deteriorar-se abans de la finalització del temps d’escalfament indicat a les instruccions d’ús, podent arribar a desfer-se. Ocasionalment, a l’envàs pot aparèixer una petita flama. Si en el procés d’escalfament s’observa el deteriorament o la flama, s’ha d’aturar el forn-microones a l’instant. Tanmateix, existeix un risc molt baix de produir un efecte advers per a la salut humana.

La mesura adoptada per l’empresa Laboratorios Byly és el cessament de comercialització i la retirada del mercat de totes les unitats distribuïdes del lot 26:03 2301. Per a la recuperació de les unitats que tinguin les persones usuàries, ha elaborat una nota de premsa publicada a la seva pàgina web, ha posat a disposició un correu electrònic informatiu info@taky.es, i un telèfon de contacte 674 353 706, on s’indicarà com procedir.

Recomanem a les persones consumidores que no adquireixin cap unitat d’aquest producte. Si es disposa d’alguna unitat, deixar-la de fer servir i contactar amb l’empresa a través dels mitjans mencionats anteriorment.

 

Per a més informació sobre aquest i altres temes de consum, contacta amb nosaltres a través de la nostra pàgina ocuc.cat, o a Twitter i Instagram.