Alerta sanitària sobre productes cosmètics: Dream Like a Unicorn

May 10, 2022Actualitat, Notícies

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, concretament el Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris, rep informació generada pels diferents països de la Unió Europea i de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris amb relació a problemes de qualitat o seguretat de productes cosmètics, que poden suposar un risc per a la salut de les persones que els utilitzen.

A partir d’aquesta informació, es crea una nota d’alerta sanitària sobre els riscos que l’ús d’aquests productes pot suposar per a les persones consumidores i unes recomanacions de les actuacions a fer per evitar-los i/o prevenir-los.

Per això, és necessari posar en coneixement de la ciutadania els productes afectats per aquestes alertes sanitàries. La difusió pública d’aquestes alertes sanitàries es fa des del Canal Medicaments i Farmàcia de la Generalitat de Catalunya.

En aquest marc, us fem arribar l’alerta sanitària sobre el producte cosmètic amb la marca Dream Like a Unicorn. Es tracta d’un kit de maquillatge que conté dos productes afectats. En el producte UN200202 Sombra de ojos GLAM 3 s’ha detectat que conté arsènic, substància prohibida en productes cosmètics per estar inclosa en l’annex II del Reglament 1223/2009 amb el número 43, en les sombres d’ulls verd i violeta. En el producte UN200202 Brillo de labios GLAM 1 s’ha detectat que conté fenoxietanol i àcid benzoic, substàncies que no hi figuren a la llista d’ingredients de l’etiquetatge.

La mesura adoptada per la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària és la retirada del mercat de totes les unitats distribuïdes del lot 8001UN.21 d’aquest producte. Recomanem a les persones consumidores que no adquireixin cap unitat del lot afectat d’aquest producte. Si es disposa d’alguna unitat del lot afectat d’aquest producte, deixar d’utilitzar de manera immediata.

Per resoldre qualsevol qüestió relacionada amb aquest assumpte podeu contactar amb Mercè Armellles, cap de la Secció de Control de la Fabricació i Distribució de Medicaments, Productes Sanitaris i Cosmètics d’aquest Servei trucant al 93 227 63 93.

 

Per a més informació sobre aquest i altres temes de consum, contacta amb nosaltres a través de la nostra pàgina ocuc.cat, o a Twitter i Instagram.