Alerta sanitària sobre productes cosmètics: Fragancias MAIS

Apr 25, 2023Actualitat, Notícies

Des de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària s’ha creat una nova nota d’alerta sanitària. S’informa sobre els riscos que l’ús d’aquests productes cosmètics poden suposar per a les persones consumidores i unes recomanacions de les actuacions a fer per evitar-los i/o prevenir-los. És necessari posar en coneixement de la ciutadania els productes afectats per aquestes alertes sanitàries.

En aquest marc, us fem arribar l’alerta sanitària sobre els productes cosmètics de la marca Fragancias MAIS. Els productes cosmètics afectats per aquesta alerta sanitària són els 3 perfums següents, Fragancias Mais Eterna, Fragancias Mais the Once de Naturmais pour elle i Fragancias Mais Rosas Blancas.

Els productes afectats contenen 2-(4-tert-Butilbencil) propionaldehid, aquesta substància està inclosa en la llista de substàncies prohibides en productes cosmètics i per tant aquests productes cosmètics no compleixen el Reglament (CE) 1223/2009.

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha ordenat, com a mesures cautelars, el cessament de la comercialització i la retirada del mercat de les unitats distribuïdes.

Recomanem a les persones consumidores que no adquireixin cap unitat dels productes cosmètics afectats, i en cas de disposar d’alguna unitat, no utilitzar-la.

 

Fragàncies afectades per l’alerta sanitària