Alerta sanitària sobre productes cosmètics: Kission gel de blanchiment des dents

Jun 28, 2023Actualitat, Notícies

Des de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària s’ha creat una nova nota d’alerta sanitària. S’informa sobre els riscos que l’ús d’aquests productes cosmètics poden suposar per a les persones consumidores i unes recomanacions de les actuacions a realitzar per evitar-los i/o prevenir-los. És necessari posar en coneixement de la ciutadania els productes afectats per aquestes alertes sanitàries.

En aquest marc, us fem arribar l’alerta sanitària sobre el producte cosmètic Kission gel de blanquejament de dents, kit de 10 peces, producte distribuït per Amazon EU. Tots els lots del producte estan afectats per l’alerta sanitària.

En el producte afectat, la concentració de peròxid d’hidrogen és del 7,7%, la qual cosa fa que no compleixi el Reglament (CE) 1223/2009. Segons l’Annex III d’aquest reglament, el peròxid d’hidrogen no pot estar en una concentració superior al 0,1% en productes cosmètics.

L’Agència Española de Medicaments i Productes Sanitaris ha ordenat, com a mesures cautelars, el cessament de la comercialització online.

Es recomana a les persones consumidores no adquirir cap unitat d’aquest producte i en el cas de disposar d’alguna unitat, deixar d’utilitzar-la de manera immediata.

Imatge del producte afectat per l’alerta: