Alerta sanitària sobre productes cosmètics: maquillatge corrector Essence Camouflage+

Jun 22, 2023Actualitat, Notícies

Des de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) s’ha creat una nova nota d’alerta sanitària. S’informa sobre els riscos que l’ús d’aquests productes cosmètics poden suposar per a les persones consumidores i unes recomanacions de les actuacions a realitzar per evitar-los i/o prevenir-los. És necessari posar en coneixement de la ciutadania els productes afectats per aquestes alertes sanitàries.

En aquest marc, us fem arribar l’alerta sanitària sobre el producte cosmètic de la marca Essence. En concret de varis lots de maquillatge corrector Essence Camouflafe+ Matt concelear, to 50 warm toast. Els productes afectats per la contaminació pertanyen als lots 0DBCB, 0DBCA i 0CBCA.

Els lots afectats del producte cosmètic contenen el bacteri Pseudomonas aeruginosa, un bacteri que pot arribar a causar infeccions respiratòries o en les vies urinàries, especialment en persones amb problemes de salut o amb el sistema immunològic debilitat.

L’empresa distribuïdora a Espanya, Future Cosmetics SL, ha comunicat a l’AEMPS l’inici de la retirada de totes les unitats que hi ha al mercat dels lots afectats.

Es recomana a les persones consumidores que disposin d’alguna unitat d’aquest producte, cesin el seu ús i es dirigeixin a l’establiment on el van adquirir per tramitar la devolució.

Imatge del producte: