Alerta sanitària sobre productes cosmètics: Mediskin DB gel netejador de mans amb alcohol

Sep 14, 2023Actualitat, Notícies

Des de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària s’ha creat una nova nota d’alerta sanitària. S’informa sobre els riscos que l’ús d’aquests productes cosmètics poden suposar per a les persones consumidores i unes recomanaciones de les actuacions a realitzar per evitar-los i/o prevenir-los. És necessari posar en coneixement de la ciutadania els productes afectats per aquestes alertes sanitàries.

En aquest marc, us fem arribar l’alerta sanitària sobre Mediskin DB, un gel netejador de mans amb alcohol. El responsable de la posada al mercat d’aquest producte és Rosa Impex LTD. Tots els lots del producte estan afectats per aquesta alerta.

El producte afectat conté butylphenyl methylpropional inclòs en l’Annex II (llista de substàncies prohibides en productes cosmètics) del Reglament (CE) 1223/2009, la qual cosa fa que estigui prohibit el seu ús en productes cosmètics.

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha ordenat, com a mesures cautelars, el cessament de la comercialització i la retirada del mercat de totes les unitats distribuïdes.

Es recomana a les persones consumidores no adquirir cap unitat d’aquest producte i en el cas de disposar d’alguna unitat, deixar d’utilitzar-la de manera immediata.

Imatge del producte afectat per l’alerta sanitària: