Alerta sanitària sobre productes cosmètics: Parfums Codibel

Jul 7, 2022Actualitat

Des del Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris s’ha creat una nova nota d’alerta sanitària. S’informa sobre els riscos que l’ús d’aquests productes cosmètics pot suposar per a les persones consumidores i unes recomanacions de les actuacions a fer per evitar-los i/o prevenir-los.

És necessari posar en coneixement de la ciutadania els productes afectats per aquestes alertes sanitàries. La difusió pública d’aquestes alertes sanitàries es fa des del Canal Medicaments i Farmàcia de la Generalitat de Catalunya.

En aquest marc, us fem arribar l’alerta sanitària sobre els productes cosmètics amb la marca Parfums Codibel. Es tracta de diverses ampolles de vidre que contenen aigua de colònia de diferents fragàncies distribuïdes per Parfums Codibel, SL. Els envasos afectats incompleixen el que estableix l’article 15 del Reglament Europeu 1223/2009, respecte al contingut de l’etiquetatge, ja que la major part dels productes no inclouen el número de lot, ni a l’envàs ni a la caixa, no consta la relació dels ingredients o aquesta és incompleta i hi falten les dades del responsable de la posada al mercat del producte o aquestes són incompletes. Així mateix, no hi ha constància de què aquests productes hagin estat comunicats al Portal Europeu de Productes Cosmètics (CPNP).

S’ha ordenat a l’empresa que cessi la comercialització i retiri del mercat totes les unitats dels productes cosmètics que podreu trobar especificats al botó inferior amb l’enllaç de descàrrega.

Recomanem a les persones consumidores que no adquireixin cap unitat d’aquest producte. Si es disposa d’alguna unitat, deixar-la de fer servir i contactar amb l’empresa a través dels mitjans mencionats anteriorment.

 

Per a més informació sobre aquest i altres temes de consum, contacta amb nosaltres a través de la nostra pàgina ocuc.cat, o a Twitter i Instagram.