Alerta sanitària sobre productes cosmètics: Pop Girls Mini Beauty Case Set

May 11, 2023Actualitat, Notícies

Des de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària s’ha creat una nova nota d’alerta sanitària. S’informa sobre els riscos que l’ús d’aquests productes cosmètics poden suposar per a les persones consumidores i unes recomanacions de les actuacions a realitzar per evitar-los i/o prevenir-los. És necessari posar en coneixement de la ciutadania els productes afectats per aquestes alertes sanitàries.

En aquest marc, us fem arribar l’alerta sanitària sobre els productes cosmètics de la marca Markwins Beauty Brands Inc. Els productes afectats per l’alerta sanitària són dos lots del kit Pop Girls Mini Beauty Case Set, lots 6220008W i 6210055W.

Aquest producte cosmètic és un kit de maquillatge i dos dels esmalts d’ungles del kit  (vermell amb forma de cor i groc amb forma de cor) contenen la barreja de conservants methylchloroisothiazolinone (MCI) i methylisothiazolinone (MI). L’ús d’aquesta barreja de conservants està prohibida en productes cosmètics que no s’esbandeixen segons el Reglament (CE) 1223/2009.

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha ordenat, com a mesures cautelars, el cessament de la comercialització i la retirada del mercat de les unitats distribuïdes.

Es recomana a les persones consumidores no adquirir cap de les unitats dels lots afectats d’aquest producte i, en cas de disposar alguna unitat, deixar d’utilitzar-la de manera immediata.

Imatge del producte: