Alerta sanitària sobre productes cosmètics: productes gama POP GIRL

Jul 12, 2023Actualitat, Notícies

Des de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària s’ha creat una nova nota d’alerta sanitària. S’informa sobre els riscos que l’ús d’aquests productes cosmètics poden suposar per a les persones consumidores i unes recomanacions de les actuacions a seguir per evitar-los i/o prevenir-los. És necessari posar en coneixement de la ciutadania els productes afectats per aquestes alertes sanitàries.

En aquest marc, us fem arribar l’alerta sanitària sobre els productes de la gama POP GIRL, estoigs de maquillatge i pintaungles per infants. Aquests productes son distribuits per Markwins Beauty Brands INC. Tots els lots dels productes són afectats per l’alerta sanitària.

Marca i nom comercial dels productes afectats:

  • POP GIRL Color Tin
  • POP GIRL Beauty On-the-Go Neon Pink
  • POP GIRL Nail Blockbuster
  • POP GIRL Beauty Case
  • POP GIRL Color Train Case
  • POP GIRL Beauty Vanity Case
  • POP GIRL Mini Beauty Case Set

Els productes contenen bronopol que no consta a l’etiquetatge, una concentració de phenoxiethanol menor de l’esperada i la barreja de conservants methylchloroisothiazolinone (MCI) i methylisothiazolinone (MI), prohibida en productes cosmètics que no s’esbandeixen.

Aquests productes cosmètics no compleixen el Reglament (CE) 1223/2009.

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha ordenat, com a mesures cautelars, el cessament de la comercialització de tots els productes i la retirada del mercat de totes les unitats distribuïdes.

Es recomana a les persones consumidores no adquirir cap unitat d’aquests productes i si es disposa d’alguna unitat, deixar d’utilitzar-la de manera immediata.

Imatge dels productes afectats: