Alerta sanitària sobre productes cosmètics: SKEYNDOR MEN

May 9, 2023Actualitat, Notícies

Des de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària s’ha creat una nova nota d’alerta sanitària. S’informa sobre els riscos que l’ús d’aquests productes cosmètics poden suposar per a les persones consumidores i unes recomanacions de les actuacions a realitzar per evitar-los i/o prevenir-los. És necessari posar en coneixement de la ciutadania els productes afectats per aquestes alertes sanitàries.

En aquest marc, us fem arribar l’alerta sanitària sobre els productes cosmètics de la marca SKEYNDOR SLU. Els productes cosmètics afectats per aquesta alerta sanitària són uns lots afectats dels productes Skeyndor Men Shine Control 24h Aqua Emulsion (lot 10X076), Skeyndor Men Smoothing Shaving Gel (lot 014022), Skeyndor Men Daily Detox Face Wash (lot 04Y024) i Skeyndor Men Redness Preventing After Shave (lot 02Y091).

Els lots afectats d’aquests productes contenen la substància prohibida butylphenyl methylpropional. Aquesta substància està inclosa a la llista de substàncies prohibides en productes cosmètics, la qual cosa fa que estigui prohibit el seu ús en productes cosmètics. Per tant aquests productes no compleixen el Reglament (CE) 1223/2009.

La persona responsable ha informat que, l’únic producte del qual queden unitats disponibles a Espanya és de Skeyndor Men Daily Detox Face Wash, lot número 04Y024.

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha ordenat, com a mesures cautelars, el cessament de la comercialització i la retirada del mercat de totes les unitats dels lots afectats d’aquests productes.

Es recomana als consumidors que no adquireixin cap unitat dels lots afectats d’aquests productes, a més, si es disposa d’alguna unitat dels lots afectats d’aquests productes, deixeu-la d’utilitzar de manera immediata.