Alerta sanitària sobre productes cosmètics: Trucchi Bimba Cofanetto Arcobaleno

Jun 3, 2022Actualitat

El Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris rep informació en relació amb problemes de qualitat o seguretat de productes cosmètics, que poden suposar un risc per a la salut de les persones que els utilitzen. A partir d’aquí, es crea una nota d’alerta sanitària sobre els riscos que l’ús d’aquests productes pot suposar per als consumidors i consumidores, juntament amb recomanacions de com actuar per evitar-los i/o prevenir-los.

És necessari informar a la ciutadania sobre els productes afectats per aquestes alertes sanitàries. La difusió pública d’aquestes notes es fa des del Canal Medicaments i Farmàcia de la Generalitat de Catalunya.

En aquest marc, us fem arribar l’alerta sanitària sobre el producte cosmètic amb la marca Trucchi Bimba Cofanetto Arcobaleno. Es tracta d’un kit de maquillatge que conté metalls pesants (crom, plom i níquel). Aquestes substàncies estan incloses a l’annex II de la llista de substàncies prohibides en productes cosmètics amb els números 97, 289 i 1093, respectivament, per la qual cosa el seu ús està prohibit en productes cosmètics. Així, el producte no compleix amb el Reglament CE 1223/2009 sobre productes cosmètics

Des de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària adverteixen que les autoritats italianes han comunicat el rebuig de la importació del producte. Recomanem a les persones consumidores que no adquireixin cap unitat del lot afectat d’aquest producte. Si es disposa d’alguna unitat del lot afectat d’aquest producte, deixar d’utilitzar de manera immediata.

 

Per a més informació sobre aquest i altres temes de consum, contacta amb nosaltres a través de la nostra pàgina ocuc.cat, o a Twitter i Instagram.