Alerta sanitària sobre productes cosmètics: Vdl Natural Care i Marie Laurent

Jul 19, 2022Actualitat

Des del Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris s’ha creat una nova nota d’alerta sanitària. S’informa sobre els riscos que l’ús d’aquests productes cosmètics pot suposar per a les persones consumidores i unes recomanacions de les actuacions a fer per evitar-los i/o prevenir-los.

És necessari posar en coneixement de la ciutadania els productes afectats per aquestes alertes sanitàries. La difusió pública d’aquestes alertes sanitàries es fa des del Canal Medicaments i Farmàcia de la Generalitat de Catalunya.

En aquest marc, us fem arribar l’alerta sanitària sobre els productes cosmètics amb les marques Vdl Natural Care i Marie Laurent. Es tracta de diferents pots de crema de mans distribuïts per l’empresa We Are Traders, S.L.U. i AROM, S.A. Els envasos afectats incompleixen l’entrada 39 de l’Annex V (Llista dels conservants admesos en els productes cosmètics) del Reglament (CE) núm. 1223/2009 del Parlament Europeu i del Consell, de 30 de novembre de 2009, sobre els productes cosmètics. En l’etiquetatge del producte figura la barreja de conservants Methylchloroisothiazolinone (5-chloro-2-metylo-2H-izotiazol-3-on) i Methylisothiazolinone (2-Metylo-2H-izotiazol-3-on), prohibida en productes cosmètics que no s’aclareixen. A més, el producte no està notificat en el Portal Europeu de Productes Cosmètics (CPNP).

Les autoritats de República Txeca, d’on prové lalerta RAPEX, han ordenat la retirada del mercat d’aquest producte.

Recomanem a les persones consumidores que no adquireixin cap unitat d’aquest producte. Si es disposa d’alguna unitat, deixar-la de fer servir de manera immediata.

 

Per a més informació sobre aquest i altres temes de consum, contacta amb nosaltres a través de la nostra pàgina ocuc.cat, o a Twitter i Instagram.