Consells a l’hora de reservar les vacances d’estiu

Jun 27, 2023Actualitat, Blog

Abans de contractar serveis relacionats amb un viatge, reviseu molt bé les condicions de contractació, especialment les condicions aplicables en cas d’anul·lació.

Contractació de viatges

Quan contracteu qualsevol servei relacionat amb un viatge, informeu-vos de les característiques i de tots els detalls, com els horaris, els mitjans de transport, la necessitat de visat o passaport, etc. i assegureu-vos de quins són els serveis que inclou el preu.

Reviseu especialment les condicions aplicables en cas d’anul·lació del viatge, ja que si finalment no podeu viatjar per un motiu aliè a l’empresa que ofereix el servei, se us aplicaran les condicions que hagueu acceptat en el moment de signatura del contracte.

Si la cancel·lació del servei la fa l’empresa, aleshores el consumidor té dret a reclamar el retorn íntegre de tots els diners abonats, ja que la responsabilitat és de l’empresa que deixa de prestar el servei.

Reserva d’apartaments per internet

Com en qualsevol contractació en línia, el més important és triar pàgines segures i de confiança. A més, abans de contractar, podeu buscar per internet comentaris i opinions d’altres usuaris.

Compareu preus i desconfieu de les ofertes molt per sota del preu habitual de mercat ja que podria tractar-se d’una estafa. Sobretot, no feu cap gestió ni cap pagament fora del portal web en el qual hagueu trobat l’oferta.

Lloguer de vehicles

Si heu de llogar un vehicle en el lloc de destí, compareu prèviament les diferents ofertes de lloguer segons les vostres necessitats. Reviseu els conceptes inclosos en el preu i el cost dels extres, com per exemple un conductor suplementari o un GPS.

Localitzeu i llegiu amb atenció les condicions de cancel·lació del contracte i informeu-vos de la cobertura de l’assegurança.

Sobretot, abans de signar qualsevol contracte, assegureu-vos que compreneu les clàusules i demaneu sempre una còpia dels documents.