Informació sobre l’estafa del pagament de factures

Jul 19, 2022Actualitat, Notícies

Existeix un tipus de delicte que afecta empreses que fan pagaments de factures mitjançant transferències. Es tracta del frau del correu electrònic corporatiu, en anglès Business E-mail Compromise o BEC. 

A l’hora d’intercanviar informació sobre factures a través del correu electrònic, els delinqüents suplanten la identitat del proveïdor encarregat d’emetre-les. Després, modifiquen aquestes factures canviant l’IBAN del compte al qual s’ha de fer la transferència de diners. Així és com aconsegueixen enganyar les víctimes. Per obtenir informació de l’empresa, de les factures i l’adreça de correu del proveïdor, el ciberdelinqüent accedeix prèviament al correu de la víctima, possiblement desxifrant la contrasenya.

En cas d’haver patit una estafa d’aquest tipus i s’ha fet una transferència a un compte fals, és important contactar amb l’entitat bancària com més aviat millor.

Cal destacar que les transferències són mandats de pagament irrevocables i les entitats no estan facultades per ordenar la devolució sense el consentiment del titular que se n’ha beneficiat. Si més no, de conformitat amb les bones pràctiques i els usos financers, a l’entitat se li exigeix ​​que faci esforços raonables per intentar recuperar l’import transferit, contactant amb el banc receptor.

Cada vegada es fan servir mètodes més sofisticats que dificulten exponencialment la identificació d’una adreça de correu falsificada. 

 

Per a més informació sobre aquest i altres temes de consum, contacta amb nosaltres a través de la nostra pàgina ocuc.cat, o a Twitter i Instagram.