La Comissió Europea ha prohibit la venda de productes als quals s’hagin incorporat microplàstics intencionadament

Oct 2, 2023Actualitat, Notícies

La purpurina és un microplàstic infinitament present que està recobert de metall i colorants, que contamina el sòl i l’aigua i passa fàcilment a la cadena alimentària.

La Comissió Europea prohibirà la venda de productes als quals s’hagin afegit intencionadament microplàstics, com ara detergents, cosmètics o joguines, entre altres, d’acord amb la legislació comunitària sobre substàncies químiques (REACH) per evitar l’alliberament de mig milió de tones d’aquestes partícules sintètiques.

L’objectiu és reduir en un 30% la presència de microplàstics abans del 2030.

La restricció abasta totes les partícules de polímers sintètics inferiors a cinc mil·límetres que siguin orgàniques, insolubles i resistents a la degradació amb l’objectiu de reduir les emissions de microplàstics intencionals.

Els productes fets servir en emplaçaments industrials o que no alliberen microplàstics durant el seu ús seran exempts de la prohibició de venda, però els seus fabricants hauran de donar instruccions sobre com fer servir i eliminar el producte per evitar les emissions de microplàstics.

Les primeres mesures, com la prohibició de purpurina no adherent, començaran a aplicar-se quan la restricció entri en vigor. En altres casos, la prohibició de venda s’aplicarà després d’un període més llarg per donar a les parts afectades temps per desenvolupar alternatives.