La Comissió Europea proposa noves normes per fer que els telèfons i tablets siguin més duradors, eficients i més fàcils de reparar

Jul 6, 2023Actualitat, Notícies

La Comissió Europea va proposar noves mesures per ajudar als consumidors a prendre decisions informades i sostenibles a l’hora de comprar telèfons mòbils i tablets, en el marc de l’existent Reglament de la UE sobre etiquetat ecològic.

Aquestes mesures contribueixen a fer que l’economia de la Unió Europea sigui més circular, estalviar energia, reduir la nostra petjada de carboni, donar suport a models de negoci circulars i brindar als consumidors dels beneficis del Pacte Verd Europeu.

El Reglament sobre etiquetat energètic estableix que els telèfons intel·ligents i tables que s’introdueixin al mercat de la UE han de mostrar informació sobre la seva eficiència energètica, la longevitat de les bateries, la protecció contra la pols i l’aigua, i la resistència a caigudes accidentals. A més, els productes que s’introdueixin a la UE hauran de presentar una puntuació de reparabilitat. Això ajudarà als consumidors de la UE a prendre decisions de compra més informades i sostenibles i fomentarà el consum responsable.

El Reglament sobre disseny ecològic estableix requisits mínims pels telèfons mòbils i tablets que s’introdueixen al mercat de la UE:

  • Resistència a caigudes accidentals
  • Normes per desmontar-los i reparar-los
  • Disponibilitat d’actualitzacions del sistema operatiu durant períodes més llargs

Aquestes normes d’etiquetatge energètic es transmeten al Parlament Europeu i al Consell, per formular objeccions. Si no es realitzen objeccions les normes s’adoptaran formalment.

El Pla d’Acció per l’Economia Circular de 2020 té per objectiu garantir que els productes siguin més duradors, més reparables i més fàcils d’actualitzar. Les polítiques de disseny ecològic i etiquetat energètic ajuden a empreses, ciutadans i govers a contribuir a la transició cap a una energia neta, reduir les emissions i donar suport a l’economia circular.