Recomanacions de l’AEMPS per un bon ús de tintes de tatuatge i maquillatge permanent

Sep 14, 2023Actualitat, Notícies

Tant els tatuatges com el maquillatge permanent són formes populars d’art corporal, en les que s’utilitzen tintes de colors que penetren a la pell i deixen un disseny permanent o semipermanent. Tot i això, hi ha desconeixement sobre els productes utilitzats per dur a terme aquestes tècniques.

Aquest desconeixement sobre la naturalesa de les tintes utilitzades pot provocar problemes de salut. Per aquesta raó, l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha publicat una campanya amb recomanacions per una correcta identificació i un bon ús d’aquests productes.

Entre els principals punts a tenir en compte per identificar un producte segur per la salut, la campanya destaca els requisits legals, la importància de la seva aplicació per part de persones professionals qualificades o els detalls sobre l’etiquetatge.

A Espanya, les tintes de tatuatge i el maquillatge permanent es consideren productes de cuidado personal, englobats en la categoria de productes d’estètica. Per la seva comercialització, és obligatori que estiguin autoritzats prèviament per l’AEMPS, garantint la seva seguretat i eficacia.

Infografia maquillatge permanent i tatuatges AEMPS

 

Recomanacions AEMPS: 

Recomendaciones de la AEMPS sobre tintas de tatuaje y de maquillaje permanente