Alerta sanitària sobre productes cosmètics: Murray & Lanman i C’est Si Bon

Jul 4, 2022Actualitat

Dins del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, des del Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris s’ha creat una nova nota d’alerta sanitària. S’informa sobre els riscos que l’ús d’aquests productes cosmètics pot suposar per a les persones consumidores i unes recomanacions de les actuacions a fer per evitar-los i/o prevenir-los.

És necessari posar en coneixement de la ciutadania els productes afectats per aquestes alertes sanitàries. La difusió pública d’aquestes alertes sanitàries es fa des del Canal Medicaments i Farmàcia de la Generalitat de Catalunya.

En aquest marc, us fem arribar l’alerta sanitària sobre els productes cosmètics amb les marques Murray & Lanman i C’est Si Bon. Es tracta de diverses ampolles de vidre que contenen colònia o aigua de colònia de diferents fragàncies distribuïdes per Productes Alimentaris La Perla SL. Els envasos afectats van ser importats per aquesta empresa sense haver fet la corresponent declaració responsable com importador de productes cosmètics a l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, incomplint el que està establert a l’article 18 del Reial decret 85/2018. Els productes tampoc no han estat notificats al Portal de Notificació de Productes Cosmètics.

L’empresa ha adoptat les mesures de cessament de la comercialització, retirada del mercat i retirada de la pàgina web de l’empresa de qualsevol informació/oferta de venda dels productes cosmètics afectats. Productes Alimentaris La Perla SL ha confirmat i ha aportat informació i documentació per acreditar que ha efectuat la retirada del mercat, posant-se en contacte amb els clients als quals ha subministrat alguna unitat d’aquests productes.

Recomanem a les persones consumidores que no adquireixin cap unitat d’aquest producte. Si es disposa d’alguna unitat, deixar-la de fer servir i contactar amb l’empresa a través de qualsevol de les seves dades de contacte.

 

Per a més informació sobre aquest i altres temes de consum, contacta amb nosaltres a través de la nostra pàgina ocuc.cat, o a Twitter i Instagram.