Noves mesures per combatre l’emergència climàtica

May 6, 2021Actualitat, Notícies

El Congrés ha aprovat el 8 d’abril la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica. Sis anys després de l’Acord del Clima de París, es posarà en marxa la primera llei integral per lluitar contra el canvi climàtic.

La llei reconeix l’emergència climàtica i aposta per una economia més verda i descarbonitzada, en la qual s’estableix parar la fabricació de cotxes de combustió, reducció en un 23% les emissions de gasos hivernacles i augmentar en un 74% l’electricitat generada amb fonts renovables el 2030. La norma té l’objectiu de complir amb els objectius internacionals i aconseguir la “neutralitat climàtica” abans de 2050.

Aquestes són algunes de les mesures que incorpora la nova normativa de canvi climàtic:

  • Automoció

L’objectiu principal a l’automoció és aconseguir, com a màxim al 2040, que turismes i vehicles comercials lleugers nous, no destinats a usos comercials, no tinguin emissions directes de CO2. Per 2050, es preveu tenir tot el conjunt de vehicles mencionats circulant sense emissions de CO2.

  • Energia

No es concediran autoritzacions d’exploració, recerca i explotació de combustibles fòssils en tot el territori. Tampoc permisos vinculats a recursos radioactius com l’urani, ni l’ús del fracking.

  • Urbanisme

Creació l’any 2023 de zones de baixes emissions, per a reduir la contaminació atmosfèrica i afavorir la mobilitat. S’impulsa la rehabilitació energètica dels edificis a través d’incentius per la introducció d’energies renovables als habitatges.

  • Viatges

Plans nacionals d’adaptació a impactes del canvi climàtic com una llei de mobilitat sostenible. Una revisió del sistema energètic i un impuls al ferrocarril com a transport per a reduir emissions.

 

Aquesta nova normativa es posiciona en el centre de la lluita contra l’escalfament global. L’objectiu és aconseguir una transformació ecològica i treballar en un projecte de futur sostenible i amb una economia moderna que fa ús dels seus recursos de manera eficient.

Per més informació i consells, segueix-nos al nostre Instagram, on podràs trobar articles i recomanacions de tots els temes de consum.